T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Saime Özçürümez İlkokulu

Haberler

May

Yazar Metin ÖZDAMARLAR ve Öğretmenler Kitap Okuma Kulübü,okulumuz 1. Sınıf öğrencilerine yaz tatil kitabı hediye etmiştir.Kendilerine öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Okulumuz 1/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Özlem Gezen rehberliğinde gerceklestirdikleri "My School Without Walls" eTwinning projesi kapsamında Tarsus Müzesi'ni ziyaret ettiler.

May

OKULUMUZ ANASINIFI A VE ANASINIFI B ŞUBELERİ ÖĞRETMENLERİMİZ EMİNE KUTLU DOĞRU VE AYŞE ERGÜN BEBEK VE ÖĞRENCİLERİMİZE BU GÜZEL ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Okulumuz 1/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Özlem Gezen rehberliğinde  9 Mayıs eTwinning gününü coşku ile kutladılar.

May

Okulumuz 4-A sınıfı, İngilizce ögretmenimiz Bahar Çelik'in yapmis oldugu " Generations Growing up with Books" isimli eTwinning projesi kapsaminda 18 Ocakta Tarsus Ilçe Kütüphanesine gezi düzenleyip, kütüphaneye üye oldular. Gezi kapsaminda kütüphane çalisanlariyla röportaj yapan öğrencilerimiz  kitap dünyasina böylelikle farkli bir adim atmış oldular.

Nis

Okulumuz öğrencilerine ve velilerimize ilk yardım eğitmeni Taner DEMİREL tarafından  ''Çocuklar ilk yardımla Daha Güvende Projesi'' kapsamında ilk yardım farkındalik semineri verildi.

 

Nis

Projenin Nisan Ayı Faaliyetleri

1-     “Bu nedir?”etkinliği  (5.4.2024)

2-     Duvar yazısı (Grafiti) etkinliği (15.4.2024)

Projenin Amacı:

Öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

 

1. “Bu Nedir?” Etkinliği:

Bu Nedir? Etkinliği, öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunmasını amaçlayan bir alıştırmadır. Bu etkinlik, öğrencilerin dikkatlerini toplamalarına, analitik düşünme becerilerini kullanmalarına ve kelime dağarcıklarını geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır?

Bu etkinlikte öğrencilere yöneltilen kelimeler şunlardır? Park, tükenmez kalem, pergel, iletki, radyo, mutluluk, rüya, kolonya, mikrofon, baston, canlı, gezegen, vazo, cumhuriyet, uşak

Yukarıda yazılı olan sözcükler A4 kağıdına boş kutular son harfi yazılarak hazırlandı. Öğrencilerin sözcükleri bulmaları içinde boş kutuların yanına açıklamaları yazılarak öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler bitirdikten sonra kağıtlar toplanarak öğretmen tarafından incelendi. Sonra sınıfta tüm öğrencilerin katılımıyla ipuçları okunarak sözcükler bulundu.

 

2. Duvar Yazısı (Grafiti)

Bu etkinlikte öğrencilerin sanatsal yönlerini uyarmak, sanatsal çalışmalara ilgilerini arttırmak, güzel ve farklı yazılar yazmaları amaçlanmıştır.

Öncelikle akıllı tahtada grafiti harfleri gösterilerek, önce öğretmen tarafından yazılıp sonra da birkaç defa yazmaları istenmiştir. Bu alıştırmalar yapıldıktan sonra ise uygulamalara geçilmiş ve öğrencilerden kendi isimlerini yazmaları istenmiştir. Bir çok öğrencinin grafiti yazmasında ilerleme görülürken ,bazı öğrencilerin ise düz harflerle yazdığı gözlemlenmiştir.

 

 

 

 

 

Genel Değerlendirme

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu nedir etkinlikleri ile öğrencilerin söz varlığını geliştirmelerine katkı sağlanmıştır. Grafiti etkinliğinde ise öğrencilerin dikkatli  yazı yazmaya ve yazdıklarını paylaşma, beğendirme alışkanlıkları kazandırılmıştır. Öğrenciler etkinliklerde aktif olarak görev almıştır.

Nis

Yazar Metin Özdamarlar’ın okulumuza katılımıyla gerçekleştirilen imza ve söyleşi gününde, okulumuz 4. sınıf öğrencilerine hediye ettiği “Zaferin Rengi” sinema filmini izleme ve Baydöner’de yemek hediyesi için bugün Tarsu Mağazası’nda öğrencilerimizle güzel bir gün geçirdik. Kendisine kitap, film ve yemek hediyesi için teşekkürü borç biliriz.

Nis

Üst Düzey Düşünme Becerilerine Dayalı Okuma Başarısının Artırılması Projesi kapsamında 4/B Sınıfı oğrencileri öğretmenleri Esra Yiğit Kılınç önderliğinde okulumuz bahçesine fidan dikimi yaptılar.

Nis

Okulumuz 3-A sınfı öğrencileri Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında Şahmeran konulu  boyama çalışması yaptılar. 3-A sınıf öğretmenimiz Mehtap SAY ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Geleneksel oyunlar, toplumsal değerleri içerisinde barındırır. Çocuklar, oyun ortamında yaşadıkları ve benimsedikleri ile topluma ait kültürel değerlerin bilincine varır. Bu bilinçte olan çocuklar değerlerin kendilerinden sonraki nesillere aktarılmasında da etkin bir rol üstlenecektir.Bu sebepten dolayı okul bahçemizi geleneksel çocuk oyunlarıyla süsledik.

Okulumuz Müdür yardımcısı Hasan KAZAREL ,çalışanlarımız Songül ALICI ve Cevriye AĞCA'ya emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Projenin Amacı: Öğrencilere dilimizin önemli unsurlarından olan masallarımızı tanıtmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek.

Projenin Faaliyetleri:

Öğrenciler masallarla ilgili kelimeleri arkadaşlarına anlatarak ‘Anlamını Bul’ etkinliğine katıldılar. Öğrencilere Kelime Türetme etkinliği için hazırlanan şablonlar verildi. Şablonlardaki kelimelerin son harfi ile yeni kelimeler türettiler. Harfleri karışık olarak verilen kelimeleri bulma etkinliği yapıldı. ‘Masallarımız’ ile ilgili akrostiş yazma etkinliği yapıldı. Mıknatıslı olarak hazırlanan masal kartlarını seçen öğrenciler belirlenen masal öğelerini kullanarak kendi masallarını yazdılar.

 Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde masallarla ilgili kelimelerin yer aldığı bulmaca çözdüler.Etkinlik sonunda yeni öğrendikleri kelimeler hakkında konuşuldu. Masallarla ilgili hazırlanan Kelime Avı etkinliğine yapıldı.

 Genel Değerlendirme:  Öğrenciler mart ayı boyunca masal okumaları yaptılar. Böylece hem dil gelişimlerine  katkıda bulundular hem de kendi kültürel öğelerimizi tanımış oldular.

Mrt

Kültürün izinde Mersin Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri eğitimci yazar Metin ÖZDAMARLAR ile bir araya geldi.Okulumuzun konferans salonunda gerçekleşen buluşma; yazarımızın söyleşisi ile başlayarak soru cevaplarla devam etti, öğrencilerin kitaplarının imzalamasıyla etkinliğimiz son buldu. Kitapları büyük bir ilgi ile okuyan öğrencilerimiz imza alma sırasında yazarımız Metin Özdamarlar ile birebir iletişim kurma şansını yakaladılar.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Özlem Gezen rehberliğinde 1/A sınıfı öğrencileri "My School Whitout Walls" eTwinning projesini yürütmektedirler.

 

Günümüzde okul bahçesi dersliklerin ve duvarların olduğu bir alan olarak görülmektedir. Ancak okul ortamı dört duvarla çevrili bir alan değildir. Okul dışı öğrenme alanları çocukların yaparak yaşayarak öğrendikleri, çevresindeki kurum ve kişilerle etkileşime girdikleri, araştırma, problem çözme ve gözlem becerilerini kazandıkları ortamlardır. Bu proje ile öğrencilerin okul dışı öğrenme alanlarında eğitim sürecini deneyimlemeleri, sosyal, zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini desteklenmesi, onlara 21. yüzyıl becerileri kazandırılması ve eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratılması amaçlanmaktadır.

Mrt

Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Rehber Öğretmenim Gönüllü Projesi kapsamında İlçe Millİ Eğitim müdürü Sayın Mehmet METİN in katılımı ve  gönüllü rehber öğretmenler ile birlikte  Okulumuzda  "Psikolojik Sağlamlık, Sınır koyma, Bilinçli teknoloji kullanımı" konularında  rehberlik çalışması yapıldı. Çalışmaya katılan İlçe Millİ Eğitim Müdürü Sayın Mehmet METİN ve  tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.