T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Saime Özçürümez İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ NİSAN AYI ETKİNLİĞİ

Projenin Nisan Ayı Faaliyetleri

1-     “Bu nedir?”etkinliği  (5.4.2024)

2-     Duvar yazısı (Grafiti) etkinliği (15.4.2024)

Projenin Amacı:

Öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

 

1. “Bu Nedir?” Etkinliği:

Bu Nedir? Etkinliği, öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunmasını amaçlayan bir alıştırmadır. Bu etkinlik, öğrencilerin dikkatlerini toplamalarına, analitik düşünme becerilerini kullanmalarına ve kelime dağarcıklarını geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır?

Bu etkinlikte öğrencilere yöneltilen kelimeler şunlardır? Park, tükenmez kalem, pergel, iletki, radyo, mutluluk, rüya, kolonya, mikrofon, baston, canlı, gezegen, vazo, cumhuriyet, uşak

Yukarıda yazılı olan sözcükler A4 kağıdına boş kutular son harfi yazılarak hazırlandı. Öğrencilerin sözcükleri bulmaları içinde boş kutuların yanına açıklamaları yazılarak öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler bitirdikten sonra kağıtlar toplanarak öğretmen tarafından incelendi. Sonra sınıfta tüm öğrencilerin katılımıyla ipuçları okunarak sözcükler bulundu.

 

2. Duvar Yazısı (Grafiti)

Bu etkinlikte öğrencilerin sanatsal yönlerini uyarmak, sanatsal çalışmalara ilgilerini arttırmak, güzel ve farklı yazılar yazmaları amaçlanmıştır.

Öncelikle akıllı tahtada grafiti harfleri gösterilerek, önce öğretmen tarafından yazılıp sonra da birkaç defa yazmaları istenmiştir. Bu alıştırmalar yapıldıktan sonra ise uygulamalara geçilmiş ve öğrencilerden kendi isimlerini yazmaları istenmiştir. Bir çok öğrencinin grafiti yazmasında ilerleme görülürken ,bazı öğrencilerin ise düz harflerle yazdığı gözlemlenmiştir.

 

 

 

 

 

Genel Değerlendirme

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu nedir etkinlikleri ile öğrencilerin söz varlığını geliştirmelerine katkı sağlanmıştır. Grafiti etkinliğinde ise öğrencilerin dikkatli  yazı yazmaya ve yazdıklarını paylaşma, beğendirme alışkanlıkları kazandırılmıştır. Öğrenciler etkinliklerde aktif olarak görev almıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 13:57 - Görüntülenme: 13
  Beğen | 0  kişi beğendi