Üst Düzey Düşünme Becerileri ve Okuduğunu Anlama Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Projesi Okulumuzda Başarı İle Uygulandı

Üst Düzey Düşünme Becerileri ve Okuduğunu Anlama Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Projesi Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteğiyle ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle okulumuzda başarı ile uygulanmıştır.

“Üst Düzey Düşünme Becerileri ve Okuduğunu Anlama Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Projesi`; Okulumuz öğretmenleri Özlem GEZEN, Kurtuluş GEZEN ve Zühal ALTUM’un 9-14 Mayıs 2022 tarihlerinde 30 saatlik uygulamalı Atölye Çalışmasına katılması ile başladı.

İkinci Atölye çalışması 31 Ekim – 4 Kasım 2022 tarihleri arasında 30 saat olarak gerçekleştirilmiş, Atölye Çalışmasında; Sınıf içi eğitim uygulamaları sırasında öğrencilerin okuma başarısını geliştirici yönde kullanılmak üzere 3. ve 5. sınıf Türkçe derslerinde kullanılan okuma metinlerine dayalı üst düzey düşünme gerektiren sorular yazılmıştır.

Üst Düzey Düşünme Becerileri ve Okuduğunu Anlama Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Projesi okulumuzda sınıf öğretmeni Esra YİĞİY KILINÇ’ın rehberliğinde 3.Sınıf B Şubesinde 15 öğrencinin katılımı ile uygulanmıştır.

Öğrencilere yönelik, ön test – son test uygulaması, öğrenci anketi, etkili geribildirim vermek için izlemeye dayalı ölçmeler, düzenli aralıklarla öğretmen toplantıları, veli bilgilendirmeleri gibi çalışmalarda yapılmıştır.

16-06-202316-06-202316-06-2023

Yayın: 16.06.2023 - Güncelleme: 16.06.2023 16:29 - Görüntülenme: 164