T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Saime Özçürümez İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MART AYI ETKİNLİĞİ

Projenin Amacı: Öğrencilere dilimizin önemli unsurlarından olan masallarımızı tanıtmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek.

Projenin Faaliyetleri:

Öğrenciler masallarla ilgili kelimeleri arkadaşlarına anlatarak ‘Anlamını Bul’ etkinliğine katıldılar. Öğrencilere Kelime Türetme etkinliği için hazırlanan şablonlar verildi. Şablonlardaki kelimelerin son harfi ile yeni kelimeler türettiler. Harfleri karışık olarak verilen kelimeleri bulma etkinliği yapıldı. ‘Masallarımız’ ile ilgili akrostiş yazma etkinliği yapıldı. Mıknatıslı olarak hazırlanan masal kartlarını seçen öğrenciler belirlenen masal öğelerini kullanarak kendi masallarını yazdılar.

 Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde masallarla ilgili kelimelerin yer aldığı bulmaca çözdüler.Etkinlik sonunda yeni öğrendikleri kelimeler hakkında konuşuldu. Masallarla ilgili hazırlanan Kelime Avı etkinliğine yapıldı.

 Genel Değerlendirme:  Öğrenciler mart ayı boyunca masal okumaları yaptılar. Böylece hem dil gelişimlerine  katkıda bulundular hem de kendi kültürel öğelerimizi tanımış oldular.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 14:16 - Görüntülenme: 1350
  Beğen | 1  kişi beğendi